Har tänkt på en sak...


Älskar alla färgsprakande blommor som finns att tillgå i blomsteraffärerna nu. Primulor, tulpaner och hortensior. Helst. 

Vad jag inte gillar är allt prat om att sänka inkomsterna för "de enklaste" yrkena. Vad är då definitionen på ett sånt? Undrar jag. Tycker då hellre att man skall sänka lönerna för de mest onödiga yrkena, vilka det nu är. Då kanske det hur som helst skulle skipas nån slags rättvisa på arbetsmarknaden för en sak tror jag mig veta - väldigt, väldigt många av de som gör ett helt ovärderligt jobb inom vård och omsorg tillhör inte någon av dessa kategorier...
.

Kommentarer

Onkel Olof sa…
Inredningsarkitekt måste vara ett "skapat" yrke.

Märk nu att man inte säker löner på enkla yrken, utan istället för att leva på bidrag får man ta arbeten som ingen skulle ha råd med annars.

Monica sa…
Ja jag måste erkänna att jag inte är särskilt påläst men det man hör hela tiden i radio är "sänka lönen på de enklaste yrkena". Dock tycker jag, hur som helst, att det finns goda möjligheter att åtnjuta en hög lön för onödigt arbete samtidigt som arbeten vi skulle lida svårt av att vara utan har oförskämt dåligt betalt.
tant Hannele sa…
jag vet inte... jag köper fina böcker billigt på loppis, kan inte försörja bokaffärer heller... Dessutom är blommorna idag en-gångs-blommor; man ska köpa nytt varje säsong.
Monica sa…
Hannele, jag vårdar mina blommor så att maken nästan blir galen. Han är blomsterhandlare och det underlättar ju köp-och-släng av blommor men jag vägrar liksom... Dock åker primulorna ut i trädgården till våren, där gör dom sig bäst framöver.

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Zygmunt Bauman - Konsumtionsliv