Kickar och okickar

I vårt nya hem på landet har vi mycket fri sikt och det är en lisa för själen. Naturen serverar som sig bör något att njuta av mest hela tiden. Början och slutet på dagen är nog ändå bäst och morgnarna absolut mest spännande.

Sådan här morgnar är en ynnest att ha, de sprider ett närmast totalt lugn i kropp och själ. Tacksam.

Härom morgonen var jag uppe i svinottan och fick se detta. Magisk start på dagen. Smolket i bägaren är att ju snyggare himmel desto mer partiklar i luften som solljuset skall passera på sin långa väg till jorden. Och det troliga är då att det är luftföroreningar.

Jag funderade lite över ovanstående och kom fram till att vi ofta är enormt sugna på det spektakulära och strävar efter sådana upplevelser. Sedan vill, och måste, vi ha det lugna och vilsamma för återhämtning men eventuellt blir det då mest som ett avstamp för nästa kick. 

Behöver vi dessa motsatser för att fungera bra? Jag upplever att kickarna vida överstiger det vilsamma för väldigt många människor och det kanske inte är så konstigt, utbudet på kickar av olika slag är enormt och det finns något för alla. Det är lätt att falla för dem och det har nästan blivit en norm att ha fullt av dem i almanackan. Hur får man till en bra balans? Hur kan man vila och återhämta sig i vardagen? Vad kännetecknar vila och återhämtning? Och, får vi rentav en kick av det vilsamma, men av en helt annan sort? Funderingarna fortsätter...

Kommentarer

morgontrötta jag ser sånt sällan :)

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Att ha eller att vara