Luncher istället för matsvinn!

Bild lånad från expressen.se
Gång efter gång står det att läsa i media om hur mycket fullt ätbar mat vi slänger. Att det där med att äta upp maten istället är den största insats vi kan göra för miljön. Vi konsumenter är rent löjligt kräsna och ratar råvaror så fort de inte ser ut som vi tycker att de måste se ut. Och sedan kan vi glatt gå till nästa hylla och köpa nåt dehydrerat halvfabrikat med hur mycket kemikalier som helst i...
Nåväl, ICA-handlaren Stefan Billing gjorde slag i saken och har numera i stort sett utraderat sitt matsvinn i butiken! Han anställde helt enkelt en kock som tillagar luncher av de ratade råvarorna och säljer dessa i butiken. Succén kom som ett brev på posten och det säljs 250-300 luncher varje dag i butiken.
Månne kommer fler att nappa på den här idén, den är ju helt enkelt lysande!
Kommentarer
Den här nyheten om ICA-handlarn var jag bra nära att kommentera-men du hann före...